Vejledning til valg af ansigtsværn

Visirer er beregnet til at beskytte ansigtet mod risici såsom flyvende fragmenter, genstande og partikler, kemiske stænk samt varmekilder og UV-stråling. Visirer fås med forskellige materialer, tykkelser og størrelser. Valget bør afhænge af den enkelte opgave.

image

Ved valg af ansigtsværn bør der tages hensyn til farer i arbejdsomgivelserne og brug af andre personlige værnemidler. Det er vigtigt, at værnemidlet sidder tæt til og har en korrekt pasform, så der ikke kan komme noget ind under visirets kanter. Visit bør som minimum dække ansigtet fra panden til bunden af hagen. Brug visiret sammen med sikkerhedsbriller eller beskyttelsesbriller for at opnå yderligere beskyttelse.

Visirmaterialer

  • Polycarbonat beskytter mod stød, slag og varme. Det bruges også til beskyttelse mod lysbuer, høj varme, kemikaliestænk og stråling.
  • Acetat yder god beskyttelse mod kemikaliestænk.
  • Netvisirer bruges generelt til at beskytte ansigtet mod flyvende genstande og store støvpartikler, typisk inden for landskabspleje og skovbrug.
  • Visirer, der yder beskyttelse mod stråling (IR og UV), fremstilles af specielt tonet polycarbonat og/eller polycarbonat med specialbelægning.
  • Visse visirer behandles med en antidugbelægning.