60 Years of Silence.

Hellberg Safety fejrer 60 års udvikling indenfor personlig beskyttelse. Siden 1962 har vi arbejdet utrætteligt for at gøre det muligt at arbejde i støjende eller farlige omgivelser uden at skulle bekymre sig, komme til skade eller lide af høretab.

image

Fejrer 60 års stilhed.

Siden 1962 har vi arbejdet utrætteligt for at gøre det muligt at arbejde i støjende eller farlige miljøer uden at skulle bekymre sig, komme til skade eller lide af høretab. Vores historie og engagement betyder, at vi ved alt om sikkerhed. I dag er Hellberg Safety en international virksomhed, der leverer beskyttelsesudstyr til arbejdere over hele verden, men det hele startede i en families garage i en lille by i Sverige.

Velkommen til vores digitale museum og se hvordan det hele startede!

1960'erne

De tidlige Hellberg-produkter blev markedsført og solgt under mærket ”No Noise”. Beskyttelsesudstyret blev så populært blandt arbejdere, at navnet "Popular" til sidst blev tilføjet som modelnavn. Både No Noise og Popular levede videre som produktnavne længe efter 1960'erne.

Hellberg var tidligt repræsenteret over hele Europa og Nordamerika. I et produktblad fra Holland repræsenterede fotomodellen perfekt den moderne arbejder på det tidspunkt.

image
image

De første Hellberg-modeller kaldet No-Noise kunne også fås til hjelmmontering. Her markedsført af en af vores første forhandlere, svenske AB Tegma

Royal National Board of Occupational Safety and Health (ASS) var en svensk myndighed med ansvar for arbejdsmiljøspørgsmål. ASS blev etableret i 1949 og havde hovedkontor i Solna (Stockhokm). ASS blev omorganiseret i 2001 til den svenske arbejdsmiljømyndighed (AV).

image
image

1970'erne

Hellberg forstod tidligt vigtigheden af at kunne kombinere forskellige PPE-produkter uden at gå på kompromis med pasform, komfort og sikkerhed.

Med lignende klima, miljø og industrier som Sverige, blev Canada tidligt et vigtigt marked for Hellberg. I slutningen af 70'erne introduceres ansigtsværn til produktsortimentet og bliver en øjeblikkelig succes hos skovarbejderne på begge sider af Atlanten.

image
image

Hellberg har gennem årene samarbejdet med forskellige hjelmproducenter for at sikre, at vores høreværn passer perfekt til deres sikkerhedshjelme.

image
image

I 70'erne gjorde mange film- og tv-stjerner overskæg til en populær feature, selv i produktblade for høreværn.

image

1980'erne

Det svenske statsjernbaneselskab var nogle af dem der tidlidt tog den nye aktive lytteteknologi udviklet af Hellberg til sig, i slutningen af 80'erne. Dette gjorde det muligt for arbejderne at høre advarselssignaler og andre vigtige lyde, mens de arbejdede på skinnerne, stadig beskyttet mod høj støj

Det er lige meget, hvor god beskyttelsen er, hvis den ikke er behagelig at have på. I 80'erne blev der foretaget adskillige uafhængige undersøgelser af høreværn, alle rangerede Hellberg nr. 1 i komfort, herunder en udført af den svenske hær. Brugerkomfort står stadig øverst på listen, når vi udvikler nye produkter

image
image

I 1985 blev EPOK-systemet indført. Dette var et revolutionerende system til at kombinere hoved-, ansigts- og høreværn på en fuldstændig problemfri måde. Brugere kunne nemt skifte mellem forskellige visirer eller høreværn, der passer til den aktuelle arbejdsopgave, og uden at skulle bruge flere hjelm.

De første (Mark-serien) passive høreværn blev lanceret sammen med EPOK-kombinationssystemet. Den indeholdt et nyt forbindelsessystem til hjelm og visirer. Mark-serien blev udvidet i begyndelsen af 90'erne.

image
image

Brugen af Concorden var meget populær i alle former for markedsføring af stort set alle på det tidspunkt. Her repræsenteret på emballagen til "Hellberg Mark X Super" høreværn.

image

1990'erne

Local, Regional og Global.. Dette var modelnavnene på en række kommunikationsheadset, der blev introduceret i midten af 90'erne. Headsettene gjorde det muligt for arbejdere at kommunikere i støjende omgivelser over korte, mellemlange og lange afstande. I år lancerede vi en ny version af Local-headsettet, tjek det ud her

Intego-systemet var et nyt system, der kombinerer øjen-, høre- og åndedrætsbeskyttelse og blev lanceret på Birmingham Fair i Storbritannien.

image
image

Mark 8-10-12 høreværnene havde en forskel i beskyttelsesniveau på 3 dB, efter princippet om, at en fordobling af lydtrykket repræsenterer en stigning på 3 dB. 3dB-trinene bliver stadig brugt i vores nuværende "Secure"-serie.

I slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne introducerede Hellberg en ny teknologi i alle vores aktive høreværn, kaldet "EPS" (Electronic Protection System). Det begrænsede den indbyggede elektronik til kun at gengive lyde til et sikkert niveau på max. 82 dB. Systemet var lynhurtigt og sikrede, at ingen høj støj nogensinde ville nå bærerens øre gennem højttalerne. EPS-systemet er stadig integreret i alle vores elektroniske høreværn med ny og forbedret teknologi.

image
image

En anderledes måde at kommunikere vores budskab på, fungerede godt i Italien på det tidspunkt. Ikke desto mindre er det lige så vigtigt at beskytte sig selv under arbejdet som i fritiden!

image

2000-2010'erne

I løbet af 2000-2010'erne udvikler og lancerer Hellberg en ny serie af passive høreværn kaldet SECURE, som snart ville blive en branchestandard for farvekodning af høreværns beskyttelsesniveauer. I begyndelsen af 10'erne føjes elektroniske modeller til Secure-serien, herunder FM-radio og aktive lytning og i 2014 introduceres Hellbergs første Bluetooth høreværn.

image
image

2020'erne

I 2018 blev vi en del af Hultafors Group. Dette lader os udvikle os på mange måder, både produkt og mennesker, men også i vores mission om at levere en sikker arbejdsdag for alle. I dag er Hellberg Safety en international virksomhed, der leverer beskyttelsesudstyr til arbejdere over hele verden. Vi udvider og forbedrer konstant vores produktportefølje for at give dig ro i sindet.

image
image
image

Hovedbeskyttelse fra Hellberg

Hellberg Safety leverer høreværn samt øjen- og ansigtsværn i høj kvalitet, for eksempel sikkerhedsbriller og visirer. Vores hovedmål er et beskytte vores kunder under arbejdet. For at opfylde alle relevante behov inden for høreværn fremstiller vi både passive og aktive høreværn samt forskelligt tilbehør til høreværn. Funktioner såsom Bluetooth, AM/FM-radio, boom-mikrofon, aktiv lytning og tovejskommunikation betyder, at vores høreværn sikrer et bedre arbejdsmiljø.